Medlemsmøder i Foreningen Norliv: Mental sundhed er forudsætningen for et godt arbejds- og seniorliv

At vi har et godt, mentalt helbred er forudsætningen for, at vi kan gøre noget ved andre af tidens store sundhedsudfordringer, lød det blandt andet fra Peter Qvortrup Geisling. Han var onsdag den 25. oktober oplægsholder på endnu et fuldt booket medlemsmøde – denne gang for Foreningen Norlivs medlemmer i Fredericia.

På mødet fortalte Peter Qvortrup Geisling, at presset på vores mentale sundhed kan blive det næste årtis store folkesygdom. Derfor er der behov for at vi tænker mentalt helbred først.

Ved at fokusere på mental sundhed tager Foreningen Norliv fat i det, der bliver næste årtis store folkesygdom

I dag er det kost, rygning, alkohol og motion, der er fokus på, når man taler sundhed. Men fremadrettet skal vi have lige så stor opmærksomhed på, at den mentale sundhed skal være i orden, før vi overhovedet kan begynde at arbejde med de andre sundhedsområder. Ved at fokusere på mental sundhed tager Foreningen Norliv fat i det, der bliver næste årtis store folkesygdom”, siger Peter Qvortrup Geisling.


Det har ikke kun store personlige og familiære konsekvenser, når vi rammes af eksempelvis stress, depression og angst. Geisling pegede også på de økonomiske konsekvenser, det har for virksomheder og det offentlige, når antallet af sygemeldinger stiger på grund af dårligt mentalt helbred. 


Konkret udbytte for både medlemmer og bestyrelse 

De landsdækkende medlemsmøder afholdes i efteråret 2017 for at give medlemmerne mulighed for at høre om foreningsarbejdet og blive klogere på, hvad mental sundhed betyder for et godt arbejds- og seniorliv. Formanden for Foreningen Norliv, Peter Gæmelke, har styret slagets gang på medlemsmøderne i alle fem regioner.

Medlemsmøderne har været en rigtig god oplevelse, som jeg sætter meget stor pris på. At møde medlemmerne og høre hvad de tænker om foreningen har givet både mig og de andre repræsentantskabsmedlemmer en masse spændende ideer at tænke over og arbejde med fremover”, siger Peter Gæmelke.

Udover indsigt i Foreningen Norlivs interesseområder og gode råd om, hvordan man holder øje med sit eget og andres mentale helbred, byder møderne også på lidt at spise og hyggeligt samvær med andre medlemmer, lokale bestyrelses- og repræsentantskabsmedlemmer og foreningens sekretariat.

Om medlemsmøderne

Der er indtil videre afholdt møder for Norlivs medlemmer i Roskilde, Aalborg, Aarhus, København og Fredericia. Alle møderne har været fuldt booket. Udover et ekstraordinært møde i København den 20. november, forventes en ny runde medlemsmøder i 2018.

Du kan holde dig orienteret om medlemsmøderne ved at tilmelde vores nyhedsbrev